VELIKO INTERESOVANJE ZA NEMAČKI SOLARNI AUTOMOBIL


VELIKO INTERESOVANJE ZA NEMAČKI SOLARNI AUTOMOBIL

Poslednje velike vesti o Sono Sionu, solarnom automobilu razvijenom u Nemačkoj, došle su početkom 2020. godine kada je proizvođač objavio da je obezbedio finansijsku podršku za proizvodnju prvog modela kompanije Sono Motors.

Firma je već objavila da se knjiga porudžbina za prvi model Sono Motors-a popunjava vrtoglavom brzinom, iako Sono Sion još nije ušao u proizvodnju. U rezervi je najmanje 278 miliona evra, što je više od 13.000 rezervisanih jedinica solarnog automobila.

Iz Sono Motors-a tvrde da primaju pravu salvu porudžbina iz Nemačke, Austrije i Švajcarske, ali i iz drugih evropskih zemalja poput Italije, Španije, Portugalije, Finske, pa čak i sa Mauricijusa. Zainteresovani moraju da se registruju u elektronskoj formi putem veb stranice i ostave depozit od 3.000 evra.

13.000 rezervacija je jasan signal za nas, kao i za celu automobilsku industriju. Ovo izdanje naglašava potrebu ljudi za pristupačnim resursima i prihvatljivim rešenjima za mobilnost “, naglašava Jona Christians, izvršna direktorka i suosnivač Sono Motors-a.

U poslednjem izdanju CES 2021, proizvođač je već unapredio nove karoserijske panele opremljene solarnim ćelijama koje će puniti bateriju, zanimljivo rešenje koje će omogućiti punjenje baterije bez potrebe povezivanja na mrežu preko utikača.

Sono Motors je potvrdio da će započeti proizvodnju solarnog automobila 2023. godine, četiri godine kasnije nego što je prvobitno planirano.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *